Wat is Geld?

Cryptonews

Wat is Geld?

De vraag ‘wat is geld?’ zou zich iedereen moeten stellen.

Op school hebben we nooit bij dit belangrijk begrip stilgestaan. Toch is dit een uiterst belangrijke vraag om te stellen als u daadwerkelijk uw financiële zekerheid en toekomst wilt beschermen.

 

 

Wat is goed vermogensbeheer als u niet weet wat geld is en/of zou moeten zijn.

 

 

Gedurende onze monetaire geschiedenis is geld bijna altijd gedekt geweest door edelmetalen omdat je daarmee het beste arbeidstijd kon uitdrukken en een eerlijk kassaboek kon bijhouden.

 

 

Experimenten van ongedekt geld in het verleden zijn altijd mislukt. Ondanks deze wetenschap is geld ook nu weer terug ongedekt fiatgeld.

Ons huidig geld is gebaseerd op schuld en fractioneel bankieren, ingevoerd en verfijnd door de Federal Reserve in oorsprong.

 

 

De waarde van alle fiat valuta’s zijn uiteindelijk gekoppeld aan de ‘waarde’ van de US Dollar die door de Federal Reserve corporatie wordt uitgegeven.

 

 

De waarde is vooral gebaseerd op het Petro Dollar Recycling systeem en de militaire macht in de ‘Pax’ Americana. Door de Goudstandaard te vervangen voor de Petro Dollar, kon van de US Dollar ook een schuldwapen worden gemaakt om landen te onderwerpen en sleutelfiguren om te kopen. De Federal Reserve beschikt dankzij het Petro Dollar systeem over een bijna ongelimiteerde geldpers.

Dit heeft tot een enorme, onvoorstelbaar grote staatsschuld geleid en het verrijken van vooral de elite door het voeren van oorlogen (financieel, economisch, militair). Uiteindelijk is geld vooral de macht van een kleine elite die werkt achter de schermen van het Anglo-Amerikaans Financieel Militair Industrieel complex.

Wat is geld of wat zou geld eigenlijk moeten zijn?

Het woord geld is afgeleid van het woord goud. Geld in de vorm van vooral goud was de beste manier om (arbeidstijdwaarde mee op te slaan en maakte het mogelijk om goederen te verhandelen en de ontwikkeling van een meer uitgebreide arbeidsspecialisatie binnen een samenleving. Goud en zilver waren het meest geschikt om arbeidstijd en de waarde van een product op te slaan en uit te wisselen. Het was het meest geschikt om te fungeren als een objectief grootboek waar je moeilijk aan kon knoeien. Goud representeerde een intrinsieke waarde in termen van tijd en middelen die nodig waren om het goud te winnen en te smelten tot gouden muntjes en goudbaren. Bovendien is goud zeldzaam, duurzaam, makkelijk te bewerken en gewoon heel mooi. Het was de filosoof Aristoteles die als eerste een goede definitie van geld formuleerde. Geld moet volgens hem voldoen aan een aantal voorwaarden: het moet duurzaam zijn, het moet een intrinsieke waarde hebben (zeldzaam & kost tijd en geld om te winnen), het moet draagbaar zijn, en het moet deelbaar zijn. Goud en zilver voldeden het beste aan deze criteria en geld was sinds de oudheid goud en zilver.

Geld in termen van biljetten waren in feite in eerste instantie goud of zilver certificaten om de handel verder te vergemakkelijken. Goud en zilver zijn immers zwaar en het werd de gewoonte om goud en zilver op te slaan in de kluis van de smeden. De goudsmeden zijn in feite de eerste bankiers en de eerste printers van bankbiljetten. De waarde van deze bankbiljetten was dus afhankelijk van het aantal gram goud deze representeerde. Geld was goud.

Wat is geld tegenwoordig?

De bankbiljetten die we nu hebben zijn nu een wettelijk betaalmiddel geworden en worden geprint door de centrale banken. De term hiervoor is Legal Tender. Sinds de V.S. van de Goudstandaard is afgestapt en de rest van de wereld daarin mee volgde, representeert geld geen intrinsieke waarde meer. Het is niet meer mogelijk om een bankbiljet in te wisselen voor goud of zilver. Want geld is nu vooral wettelijk bepaald door een decreet van de overheid. Dit wordt ook wel fiat genoemd. Ons eurogeld is nu fiat geld, een wettelijk afgedwongen betaalmiddel in handen van private banken.

Dit is al meer dan 3800 keer gebeurd met fiat geld.

De grootste factor die bijdraagt tot de destructie van fiat geld is schuld. Een economie die onder een zware schuldenlast bezwijkt en te veel bankbiljetten in omloop brengt, zal door een combinatie van geldontwaarding en inflatie kapot gaan. Het vertrouwen in het geld zal in elkaar storten.

Nogmaals,  tegenwoordig wordt ons fiat geld vooral digitaal uit het niets geschapen door de private banken. Banken die geen verantwoordelijkheid hoeven af te leggen bij de overheid noch het volk. Bijna alle banken werken op basis van fractioneel bankieren en als rekeninghouders zijn we voor bescherming afhankelijk van een bankgarantie van de overheid. Geld wordt gemaakt door het uitvaardigen van leningen en het maken van schuldenaars. Wanneer banken niet worden gecontroleerd en zich niet beheersen, zullen ze zeepbellen blazen aangezien ze er zoveel geld mee verdienen. Het gevaar met fiat geld is het feit dat er geen limiet is op het aantal biljetten die de centrale banken kunnen uitgeven en daardoor de waarde niet kunnen garanderen.

Dit is onzin! Hoe kan dit mogelijk zijn?

Na de Tweede Wereldoorlog was de US Dollar als wereldreservemunt gekoppeld aan een Goudstandaard! Het voordeel van een Goudstandaard was dat het een stuk moeilijker was om teveel geld in omloop te brengen. De centrale bank en de overheid konden alleen zoveel geld in omloop brengen als er goud in de schatkist zat. Dit werkte inflatie tegen en zorgde voor een stabiele geldcirculatie.

 

 

Het handhaven van een Goudstandaard was voor een economisch beleid gebaseerd op het economisch denken van Keynes.Wanneer de overheid en de centrale bank meer macht wil hebben over de economie van een land en wil ingrijpen zoals het wil om de economie te stimuleren en af te romen, dan is een Goudstandaard een blok aan het been.

 

 

Door het weghalen van de Goudstandaard door de Amerikanen, werd het makkelijker voor centrale banken, overheden en reguliere banken om geld in omloop te brengen en schulden te financieren. Door het overstappen naar een oliestandaard en het invoeren van de Petrodollar dat wordt gehandhaafd door militaire overmacht en oorlogen, beschikte de Amerikaanse financiële elite over een nog machtiger wapen: de geldpers van de Federal Reserve! Deze kon prachtig worden ingezet om de controle over de wereld te vergroten door schuld. Schuld gebaseerd op schuld die nooit en te nimmer terugbetaald kan en zal worden!!

Vandaar al het fiat geld dat nu in omloop is, is gebaseerd op leningen en de capaciteit van een schuldenaar om een lening terug te betalen. De economische crisis vraagt om zijn tol. Geld is nu vooral schuld. We vergelijken nu landen in termen van staatsschulden en de relatieve rentes op de staatsobligaties. Een zeer ongezond teken en een waarschuwing aan de wand.

 

 

Deze malle geldscheppingsmachine is in handen van private banken en centrale banken. Het is niet ons geld, maar een machtsmiddel in private handen! Wij en ook de overheid moeten renteopslag betalen voor het scheppen van geld op basis van schuld.

Wat is goud?

Goud is nog steeds geld. Hoewel het niet meer als wettelijk betaalmiddel wordt beschouwd is goud nog steeds de ultieme vorm van geld. De centrale banken gebruiken het nog steeds als een schaakstuk op het bord van de geopolitieke belangen. Het zijn vooral de centrale banken in het Oosten die massaal edelmetalen opkopen. Trouwens, er zijn zilver- en goudmuntjes die nog steeds als wettelijk betaalmiddel kunnen worden gebruikt in verschillende landen. Goud en zilver zijn in feite een van de weinige veilige havens voor uw vermogen in Euro’s en Dollars.

 

 

Fiat geld heeft geen intrinsieke waarde. Fiat geld is nu meer afhankelijk van de capaciteit van een belastingbetaler en een schuldenaar om aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen. Welke richting gaan we op met het monetaire beleid van de ECB. Is de EURO wel geld of eerder een wettelijk machtsinstrument om schuldeisers blij te maken? Wie zijn die schuldeisers? Zijn het niet vooral de grote internationale banken? Wat is geld? Wat zijn de lessen van de Europese crisis? Misschien is geld vooral een machtsmiddel geworden aangezien men door schuld en belastingen tot een slaaf wordt gereduceerd. Geld is macht! Wie beheerst de creatie van het geld?

 

 

De wortel van het probleem is de manier waarop geld wordt gemaakt door ons Westers banksysteem.

De Chinezen kopen massaal goud en zilver. Het is de beste bescherming voor uw vermogen. Fiat geld is door de toenemende schuldcreatie onderhevig aan geldontwaarding. De US Dollar heeft sinds het loslaten van de Goudstandaard en het opbouwen van een staatsschuld van meer dan 15 triljoen US Dollar meer dan 85 % van zijn waarde verloren. Ons fiat geld is ongezond en is minder waard geworden, vooral als u dit correleert en vergelijkt met de goudkoers over een lange periode. Goud en zilver zijn nu de vijand van fiat geld. De centrale banken hebben altijd de prijzen naar hun hand gezet door o.a. de manipulatie van de LIBOR rates.

 

 

Ons banksysteem is corrupt en ons fiat geld is ziek. Het is tijd voor een hervorming. Fiat geld is het belangrijkste machtsmiddel waarover banken en overheden beschikken om haar burgers te temmen. Fiat geld is gedwongen geld. Het centraliseert macht ten gunste van megabanken en mega-overheden. Sinds de introductie van fiat geld is de omvang van de staatsschulden, de regulering van de overheden, de wolkenkrabbers van megabanken en de omvang van de meeste legers enorm toegenomen. Eisenhower noemde deze groeiende machtscluster het Militair-Industrieel complex en waarschuwde ons voor dit enorm gevaar! Hoeveel oorlogen zijn er sindsdien al niet gevoerd met het leger van de USA en haar NATO-‘bondgenoten’?

 

 

Voor de mensen die voor zekerheid opteren, is het verstandiger om niet in Euro’s en Dollars te sparen, maar in goud en zilver maar ook uiteraard Bitcoin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!