vanaf 2020 mogen banken bitcoin verkopen en bezitten

Cryptonews

vanaf 2020 mogen banken bitcoin verkopen en bezitten

NIEUWE EU-WETGEVING: BANKEN MOGEN BITCOIN BEZITTEN EN VERKOPEN VANAF 2020
  • De geplande vierde EU-witwasrichtlijn bepaalt dat banken vanaf 2020 Bitcoin kunnen houden en verkopen.
  • Dit zou nieuwe contracten openen voor banken en nieuwe concurrentie creëren voor reeds gevestigde crypto-valutawissels.

Tot nu toe is de Europese Unie negatief geweest over cryptocurrencies, en bracht digitale activa zoals Bitcoin , Ether of XRP in verband met witwassen en terrorismefinanciering. 

Deze zienswijze lijkt echter langzaam maar zeker te keren.

 

 

Een herziening van de vierde witwasrichtlijn biedt banken veel verlichting.

Banken mogen Bitcoin behouden en aan hun klanten aanbieden

De EU heeft een nieuwe wet gelanceerd over de vierde witwasrichtlijn, die naar verwachting in 2020 in werking treedt. Tot nu toe is het banken verboden virtuele activa aan te bieden of te bewaren voor hun klanten.

 

 

De Duitse Bondsdag nam deze EU-wetgeving als een kans en keurde onlangs zijn eigen wetsontwerp goed, dat voorziet in overeenkomstige verlichting. Verdere goedkeuring is echter nodig voordat de wet in werking kan treden.

 

In de nieuwe factuur werd de scheidingsplicht verwijderd, die nog aanwezig was in de eerste versie. De scheidingsvereiste zei dat opslag van Bitcoin en andere digitale activa niet van dezelfde juridische entiteit moet komen als andere bankbedrijven.

 

Dienovereenkomstig zouden banken hun toevlucht moeten nemen tot externe dienstverleners die een overeenkomstige bewaringsdienst aanbieden.Vanaf volgend jaar kunnen banken hun klanten echter ook online bankieren, evenals klassieke financiële instrumenten, zoals aandelen of effecten, en cryptovaluta. Industrie-experts verwelkomen deze beslissing en wijzen Duitsland een voortrekkersrol toe op het gebied van cryptocurrency-regelgeving. Sven Hildebrandt, hoofd van het adviesbureau DLC, verklaart:

 

 

“Duitsland is goed op weg naar de crypto-hemel. De Duitse wetgever speelt een voortrekkersrol in de regulering van crypto-waarheden.”

De bankenvereniging BdB beschrijft dat banken veel ervaring hebben om de activa van klanten veilig te houden en een sterk beveiligings- en risicobeheer hebben. Bovendien hebben banken altijd onder toezicht van financiële toezichthouders gestaan en worden ze voortdurend gecontroleerd.

 

 

Critici vrezen dat banken agressief cryptocurrencies kunnen promoten. Financieel expert Niels Nauhauser borduurt voort op deze :

 

Kortom, banken verkopen een verscheidenheid aan financiële producten, als de commissie gelijk heeft. Als ze cryptocurrencies mogen verkopen en tegen betaling kunnen houden, lopen ze het risico hun activa te laten draaien met een risico op totaal verlies zonder te weten waar ze aan beginnen.

 

Econoom Fabio de Masi blijft waarschuwen dat banken op dit moment hebben gewacht om dit lucratieve bedrijf te starten. Voldoende informatie over het onderwerp cryptocurrencies en een uitleg van de resulterende risico’s mogen echter niet ontbreken:

 

 

De banken profiteren van de winst van crypto-bedrijven. De bescherming van de financiële consument mag echter niet worden ondermijnd.

Bitcoin op weg naar mainstream?

Deze stap zou de verspreiding en acceptatie van cryptocurrencies bevorderen, hoewel dit het doel in het dagelijks leven van mensen niet vergroot. Bitcoin zou beschikbaar kunnen worden gesteld als een speculatief instrument voor een groter klantenbestand en zo kunnen concurreren met aandelen en effecten. Bitcoin heeft sinds 2013 een van de belangrijkste aandelenindexen ter wereld, de S & P500, overtroffen .
Ondanks sterke prestaties valt nog te bezien welke reële impact deze ontwikkelingen zullen hebben op de prijs van Bitcoin en de evolutie van de markt. Op het moment van schrijven rapporteerde Bitcoin een prijsverhoging van 8,20% in de afgelopen 24 uur tot $ 7.553,30

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!