Ripple, Bill Gates en Google werken samen om toegang te bieden tot financiële diensten wereldwijd

Cryptonews

Ripple, Bill Gates en Google werken samen om toegang te bieden tot financiële diensten wereldwijd

  • De Bill & Melinda Gates Foundation, Google en Coil , financieel ondersteunend  door Ripple, werken samen om financiële inclusie te bevorderen.
  • Dit zou in de toekomst meer dan 1,7 miljard mensen wereldwijd toegang moeten geven tot financiële en bankdiensten.

Hoewel er in meer dan 100 landen over de hele wereld mobiele gelddiensten zijn waarmee mensen geld kunnen verzenden en ontvangen, hebben volgens de huidige cijfers van de Wereldbank meer dan 1,7 miljard mensen geen toegang tot digitale financiële diensten. 

Om complexe betalingssystemen te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk zijn, ontbreekt vaak de nodige kennis en kapitaal. Een nieuwe vereniging van veel bekende techreuzen wil dit probleem oplossen

Ripple en Google werken samen voor een betere financiële toekomst

De Mojaloop Foundation maakte twee dagen geleden haar oprichting bekend om het initiatief van open source software project Mojaloop inspanningen voor een wereld financiële inclusie uit te breiden. De software is in 2017 ontwikkeld door de Gates Foundation in samenwerking met Ripple, Crosslake Technologies, Software Group, ModusBox en Dwolla.

Door het gezamenlijke initiatief is de Mojaloop-app ontwikkeld, die bedoeld is om plattelandsbewoners via hun mobiele telefoon toegang te geven tot digitale betalingen. De gebruikte software is open source en voor iedereen gratis. Mojaloop heeft ook extra interfaces om nieuwe functies te introduceren, die gebruikers toegang geven tot andere financiële markten.

Het doel is om alle mensen toegang te geven tot financiële diensten door banken, technologiebedrijven, digitale financiële dienstverleners, overheden en regelgevende instanties en andere instellingen in opkomende landen samen te brengen. 

Vooral mensen zonder bankrekening zouden daar op lange termijn van moeten profiteren.

Kosta Peric, de nieuw benoemde voorzitter van de Mojaloop Foundation, beschrijft dat iedereen over de hele wereld het recht heeft op toegang tot financiële diensten (vrij vertaald):

Onze visie op universele financiële inclusie is een wereld waar iedereen overal en altijd toegang heeft tot en gebruik kan maken van de digitale financiële diensten die nodig zijn om economische zekerheid en veerkracht op te bouwen.

Adama Diallo, stichtend lid van de Mojaloop Foundation en hoofd van partnerschappen voor Google’s Next Billion Users Initiative in Afrika, beschrijft dat Google het leven van veel arme mensen van heinde en verre wil ondersteunen en verbeteren (vrij vertaald):Bij Google zijn we van mening dat financiële instellingen, overheden en technologiebedrijven moeten samenwerken als we mensen financieel sterk willen maken. […] Dat betekent dat we ervoor zorgen dat mensen digitaal geld gaan begrijpen en vertrouwen, er toegang toe hebben en het beheren, en het gebruiken om hun leven te verbeteren.

 XRP-koers over de opleving

De prijs van XRP stijgt met 2,68% in de laatste 24 uur tegen een prijs van 0,2218 USD. Met een marktkapitalisatie van $ 9,81 miljard blijft XRP de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld.

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!