opgepast voor “scammers”

Cryptonews

opgepast voor “scammers”

Oplichters bestaan :
Waar geld mee gemoeid is….Inderdaad, de oplichters bestaan, maar wij van CryptoTrain duiden ze aan. Enkele voorbeelden :
Investeer in OneCoin en word schandalig rijk. Dat is de boodschap die Ruja Ignatova dankzij geniale marketing wereldwijd wist te verspreiden. In 2016 huurde de Bulgaarse zelfs het Wembley Stadium in Londen af om goedgelovige aanhangers over de streep te trekken. Eén probleem echter: de OneCoin is een digitale munt die nooit bestaan heeft. En investeerders zouden hun centen nooit meer terugzien. Miljoenen mensen zijn in totaal 4,5 miljard euro kwijt, de Belgen lieten zich voor meer dan 1,6 miljoen euro rollen. Dat laatste bedrag is dan nog een voorzichtige schatting, want het gaat enkel om de eerste helft van 2016. OneCoin is zeker tot midden 2017 succesvol gebleven. Op de website pronkte het bedrijf met grote winsten en getuigenissen van mensen die rijk zouden geworden zijn. Jaren later pas bleek het verhaal één grote leugen te zijn en kon het gerecht in actie treden. Ignatova lijkt als grote spilfiguur intussen van de aardbol verdwenen. Haar broer en opvolger Konstantin kon dit jaar wel gearresteerd worden.

In Belgie REEDS IN DEC 2017

maakte Open Vld senator Jean-Jacques De Gucht via een persbericht (Belga) melding van dit soort praktijken en pleitte hij voor een meer proactieve aanpak tegen deze diverse malafide aanbieders van virtuele munten.

MOMENTEEL ANNO 2019

Heden ten dage worden ontzettend veel mensen via het internet “gelokt” om schandalig rijk te worden met een investering van slechts 250 €. Ze pronken met bekende namen zoals o.a. Filip Geubels, Bart De Wever, Marck Coucke, enz. Zij zouden zogezegd met hun systeem miljoenen verdiend hebben met Cryptocurrency. Mensen aub, trap hier niet in. We hebben schrijnende getuigenissen bij CryptoTrain over de vloer gehad die ons vertelden dat : De mensen worden eerst telefonisch gevraagd om 250 € te investeren, en daarna nog eens duizenden euros meer. Met als gevolg : geld kwijt!

IN NEDERLAND

Ook in Nederland worden bekende figuren zoals o.a John De Mol misbruikt om zogezegd via hun systemen schandalig rijk te worden. Alweer geldt hier het motto : wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, meestal is het ook zo.

INTERNATIONAAL

Onlangs werd in Korea nog een grote oplichtingszaak onthuld : Coinup. Het gaat in een aanklacht om $386 miljoen. Coinup beloofde mensen super hoge winsten binnen 4 en 10 weken met een investering in hun cryptomunt. Dat pakte, uiteraard, anders uit. Coinup bleek dus een Piramidespel te zijn. De veroordeelden zijn verantwoordelijk voor gigantische oplichtingspraktijken waar dus honderden miljoenen mee gemoeid zijn. Volgens de uitspraak van de rechter creëerde Coinup een goed imago voor zichzelf om dit te bewerkstelligen. Zij hadden een magazine met de huidige topmannen erin. De fraudeurs werden, uiteraard, goed in beeld gebracht en in de spotlight gezet.

OPGEPAST : Investeerders zelf ook schuldig

Tijdens deze rechtszaak werd niet alleen gewezen naar de bedenkers van dit plan. De rechter vond dat investeerders ook hun eigen onderzoek hadden moeten doen voordat ze investeren. Maak jezelf geen gemakkelijk target. Hebberigheid en makkelijk geld verdienen gaan vaak hand in hand. Hierdoor trappen er nog altijd veel mensen in dit soort piramidespelen waar grote winsten worden beloofd. Weet waarin je investeert. Dat geldt voor alles, maar zeker in de wereld van cryptomunten is dat belangrijk. Er is namelijk een enorme hoeveelheid troep op de markt.

Educatie ipv speculatie

Aan die gedupeerden die ondertussen ons cryptotraintraject gevolgd hebben, stelden wij de vraag : Zou jij ingestapt hebben in deze systemen indien je de kennis had die je van CryptoTrain had meegekregen ? Maar liefst 100 % van de ondervraagden antwoordden uiteraard : NEEN.

 

 

Daarom : Educatie ipv Speculatie…want scammers (oplichters) bestaan, en ja, wij van CryptoTrain duiden ze aan!

 

Wil je meer weten over het CryptoTrain traject : kom dan eens een keertje naar onze Discovery Days in Antwerpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!