Is de Bitcoin prijs op weg naar $10.000 ? 2 statistieken suggereren dit…

Cryptonews

Is de Bitcoin prijs op weg naar $10.000 ? 2 statistieken suggereren dit…

Het stijgende handelsvolume en een prijsstijging tot boven een belangrijke weerstand geven aan dat de Bitcoin prijs weer op weg is naar $ 10.000.

De Bitcoin koers is vandaag naar boven uitgebroken. Op het moment van schrijven ligt de koers rond de $9.700, wat een dagelijkse prijsstijging van 7,5% suggereert. De sterke opwaartse beweging liet BTC de weerstandszone van $8.900 doorbreken. Nadat deze was doorbroken is de koers omhoog geschoten. De vraag is nu of Bitcoin vandaag nog de psychologische $10.000 grens kan bereiken.


Nog 1 hobbel tot $10.000

Terwijl Bitcoin dus opstoomt richting de $10.000, wezen analisten de zone van $9.300 – $9.400 aan als een mogelijk knelpunt. Echter, op het moment van schrijven zien we dat deze zonder slag of stoot doorbroken is.

Voordat Bitcoin een gooi kan doen naar een prijs van boven de $10.000 moet de munt echter nog 1 hobbel nemen. Rond de $9.750 ligt een weerstandsniveau die overwonnen moet worden. Als ook deze doorbroken wordt lijkt de munt klaar om de $10.000 grens te testen.


Wat veroorzaakte de daling?

Aan dit sterke herstel ging een sterke daling vooraf. De Bitcoin koers daalde 3 dagen geleden, vlak voor de halving, nog tot een dieptepunt van $8.120. Deze koersdaling werd puur veroorzaakt door handelaren die inspeelden op een ‘sell the news’. Handelaren verwachtten dat de prijs zou dalen vlak na het evenement. Dit sentiment zorgde ervoor dat handelaren juist vlak voor de halving uit gingen stappen waardoor de koers daalde.

Toen de halving daadwerkelijk werd doorgevoerd viel de volatiliteit plotseling weg. Sindsdien heeft BTC haar koers gestaag zien stijgen.

De sterke opleving vlak na de Bitcoin halving is een teken van sterkte. Alle fundamentele factoren lijken samen te komen en dat maakt de Bitcoin sterker dan ooit. Ondanks dat, betekent het niet dat een korte termijn daling tot onder de $9.000 van tafel is. Als de prijs de $9.750 niet weet te doorbreken is de kans groot dat de koers weer wat terugzakt.

Voor de korte termijn zouden traders het handelsvolume in de gaten moeten houden, aangezien een toename van het verkoopvolume waarschijnlijk zal worden gevolgd door een terugkeer naar het $ 9.200.

Aan de andere kant kan een toenemend koopvolume erop duiden dat Bitcoin de weerstand van $9.750 gaat doorbreken en door kan stomen tot de psychologische $10.000 grens.

 
 

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!