IS BITCOIN EEN VEILIGE HAVEN?

Cryptonews

IS BITCOIN EEN VEILIGE HAVEN?

  • Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao, zal het vermogen van Bitcoin als veilige haven duidelijk worden wanneer het noodlijdende banksysteem faalt en de bevolking de waarde van Bitcoin beseft.
  • Zhao verwerpt het feit dat Bitcoin is mislukt als veilige haven vanwege de prijsdaling die equivalent is aan de aandelenmarkt. 

In een blogpost die gisteren is gepubliceerd, besprak Binance CEO, Changpeng “CZ” Zhao, een momenteel controversiële vraag in de crypto-ruimte: is Bitcoin een veilige haven in tijden van crisis? 

 

In het begin stelt CZ dat hij zich ‘geen zorgen’ maakt over cryptocurrencies als geheel, aangezien de grondslagen niet zijn veranderd.Zoals hij verder uitlegt, is er een groot verschil met de financiële crisis van 2008. Het was niet gekoppeld aan een pandemie. Hierdoor zijn de dynamiek en psychologie van de crisis anders.

Bovendien wijst CZ erop dat slechts 1 op de 1.000 mensen cryptocurrencies bezit of accepteert, dus Bitcoin en Co. zijn nog niet nuttig in de pandemische situatie (vrij vertaald):

Als mensen bang zijn voor het zinken van lege schappen in winkels en het gebrek aan voedsel, willen ze geld oppotten.

Er is dus meer vraag of druk van mensen die hun investeringen (aandelen of cryptocurrencies) weer op korte termijn in contanten willen verkopen.

Evenzo zullen de mensen die geld hebben opgepot, het herinvesteren als de pandemie voorbij is en ze het niet hebben gebruikt, zei CZ.

Bitcoin lost de problemen van het noodlijdende banksysteem op

ls het erom gaat waarom de exorbitante bedragen die door centrale banken over de hele wereld worden gedrukt, nog geen effect hebben gehad op de aandelen- of cryptomarkt, wijst CZ op de inefficiëntie van de markten.

Het geld had de getroffen mensen gewoon nog niet bereikt:

Deze veranderingen hebben tijd nodig om zich door de economie te verspreiden. Veranderingen vinden niet direct plaats als het een massapopulatie is. […]

Er zijn andere, meer praktische aspecten van snelheid. Vanwege de inefficiëntie van fiat-overdrachten hebben mensen tijd nodig om geld te storten op crypto-uitwisselingen om bitcoin te kopen.

Er is altijd een vertraging in de markt.

Wat betreft het debat over de vraag of Bitcoin een veilige haven is, zegt hij dat de waarheid genuanceerd is en dat niemand kan verwachten dat Bitcoin omhoog gaat wanneer de Dow Jones Index daalt,

of dat Bitcoin naar beneden gaat wanneer de Dow omhoog gaat. Kortom, het hele financiële systeem is kapot, daarom is het slechts een kwestie van tijd voordat de voordelen van Bitcoin zullen blijken:

 

 

Kortom, ik denk dat het huidige (of wat ik gewoonlijk het oude noem) systeem kapot is. En Bitcoin lost dat op.

Failliete banken worden door regeringen wereldwijd als te groot beschouwd om failliet te gaan. Door het faillissement van een bank kunnen miljarden verliezen worden doorberekend aan particuliere investeerders.
Het is ook veel gemakkelijker om nieuw geld te drukken dan het failliet gaan en de schuldenkwestie afhandelen.

CZ geeft het voorbeeld van het beruchte faillissement van Lehman in 2008. De bank had een schuld van $ 680 miljard, ondersteund door slechts $ 22,5 miljard aan kapitaal en een tekort van $ 660 miljard om particuliere beleggers te compenseren. Als verschillende banken nu failliet gaan, wordt het voor centrale banken een stuk eenvoudiger om “2 biljoen dollar te drukken als dat het vertrouwen van investeerders kan herstellen”.

Uiteindelijk is dit echter een verhulde diefstal van de belastingbetaler. Helaas zijn maar heel weinig burgers hiervan op de hoogte, zoals CZ stelt:

Onder druk van geld worden belastingbetalers indirect beroofd (armer gemaakt), maar ze klagen niet veel.

Tenminste niet zozeer als wanneer een bank als Lehman failliet gaat, iedereen precies weet wie de schuldige is, welke CEO / toezichthouder / politicus heeft gefaald, enz.

Als je op deze manier geld afdrukt, zal iedereen zijn gezicht redden en gelukkig zijn, behalve de armere particuliere klanten. Maar ze weten niets, of wel? Dus het is oké.

Bitcoin lost dit fundamentele probleem op:

Bij crypto is het anders. Geen overheidssteun, althans niet door geld te drukken.

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!