Franse middelbare scholieren krijgen introductielessen over Bitcoin (BTC)

Cryptonews

Franse middelbare scholieren krijgen introductielessen over Bitcoin (BTC)

Franse middelbare scholieren gaan leren over bitcoin (BTC) en andere cryptomunten. Het Franse Ministerie van Onderwijs komt met een plan om les over BTC en andere cryptomunten in het basispakket op te nemen.

Les over bitcoin

Volgens de regelmakers is het de taak van leraren om de leerlingen de basiskennis van cryptomunten te leren. Het doel is simpel: men moet leren wat voor invloed bitcoin heeft op de Franse en wereld economie.

 

 

De docenten worden een handje geholpen met drie video’s. De vragen: ‘Is bitcoin de valuta van de toekomst?’, ‘Kan BTC de euro vervangen?’ en ‘Heb je vertrouwen in jouw munt?’ worden daarin beantwoord.

 

 

Aan het einde van de lessen moeten de kinderen in staat zijn bitcoin te vergelijken met het huidige monetaire systeem. Vooral de rol van bitcoin in de toekomst is belangrijk.

Het zijn slechts een paar introductielessen, maar dit is een belangrijke stap. De vraag is hoe de lessen precies ingevuld gaan worden, maar er groeit straks dus een generatie aan Franse kinderen op die op de middelbare school al leren over bitcoin.

 

 

Het is uiteindelijk aan de leerlingen zelf om iets met deze informatie en kennis te doen. Maar een kleine basis wordt er voor de Franse kinderen dus alvast gelegd.

Belgie

In het Belgische onderwijssysteem is bitcoin (nog) geen vast onderdeel. Hoog tijd dus om daar nu al verandering in te brengen, daarom :

Educatie ipv Speculatie

Wil je meer weten wat Bitcoin precies is en hoe het werkt, wat je ermee kan doen, wat de banken U niet vertellen maar wij wel ? Kom dan naar onze discoverydays in Antwerpen telkens de tweede vrijdagavond van de maand vanaf 2000 hr tot 2230 hr in het VanderValk Businesscentrum. Remember : Kennis is macht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!