Ethereum 2.0 zal de koers enorm laten stijgen

Cryptonews

Ethereum 2.0 zal de koers enorm laten stijgen

Hoewel Ethereum 2.0 nog steeds niet klaar is, laten drie belangrijke statistieken zien dat gebruikers en investeerders optimistisch zijn over de Ethereum prijs:


  1. Snelle groei aantal ETH adressen
  2. Ethereum staken is aantrekkelijk
  3. Netwerk gebruik blijft groeien

De voortgang van ETH 2.0

De lancering van het Ethereum 2.0 netwerk nadert en dat is een belangrijke meerjarige mijlpaal. ETH 2.0 markeert namelijk het begin van een verschuiving van het proof-of-work (PoW) algoritme naar een proof-of-stake (PoS) algoritme. In een PoS algoritme zijn miners niet meer nodig om blokken te minen en transacties te verifiëren. In plaats daarvan verifiëren gebruikers – of stakers – gegevens op de blockchain.

Voorlopig is er nog geen specifieke datum voor de release van Ethereum 2.0, volgens testnetcoördinator Afri Schoedon. “De definitieve versie is nog nergens geïmplementeerd en we hebben nog geen gecoördineerd testnet gelanceerd”, aldus Schoedon.

Drie belangrijke statistieken laten echter zien dat investeerders en gebruikers aan het einde van het jaar sterk anticiperen op de integratie van Ethereum 2.0. Deze positieve statistieken zijn bijvoorbeeld een stijgende groei van Ethereum-adressen, een toenemende marktvraag naar Ether tokens (ETH) en een stijgende gebruikersactiviteit.


 

Wat is Ethereum 2.0?

Wanneer de client-ontwikkelaars van Ethereum het ETH 2.0 netwerk lanceren, zullen ze in wezen een nieuw Ethereum-netwerk uitbrengen dat samen met het bestaande netwerk zal draaien. Ethereum 2.0 gebruikt sharding als basisoplossing voor het schalen. District0x beschrijft sharding als de meest complexe Ethereum-schaaltechnologie omdat het het blockchain-netwerk in veel delen of “shards” verdeelt en elk deel in staat stelt om zelf gegevens te verwerken. Sharding versnelt de gegevensverwerking op het Ethereum-blockchain-netwerk omdat node operators eenvoudig gegevens op hun eigen shards kunnen verifiëren en niet op de hele blockchain.

Het ontwikkelen van het Ethereum 2.0 netwerk duurt langer dan de implementatie van de meeste andere blockchain-netwerkupgrades. Maar de complexiteit is ook ongekend en daarom zijn langere testperioden van groot belang. Reagerend op de kritiek dat de ontwikkelaars van Ethereum haar verhaal “verandert” en de release van Ethereum 2.0 vertraagt, zei Buterin:

“Mensen klagen vaak dat het verhaal van Ethereum ‘blijft veranderen’. Dit is niet waar. Het verhaal van Ethereum is eerder inherent pluralistisch en bevat weddenschappen dat ten minste een van de vele soorten toepassingen zal groeien en bloeien. ‘


 

De snelle groei van het aantal ETH adressen

Uit gegevens van Glassnode blijkt dat momenteel 40 miljoen wallets Ethereum tokens bezitten. In het eerste kwartaal van 2018, toen de prijs van ETH het hoogste punt ooit bereikte van ongeveer $ 1.400, lag het aantal Ethereum-adressen onder de 10 miljoen. Ondanks dat de prijs van ETH sindsdien met 85% is gedaald, is het aantal adressen zelfs met 350% gestegen.

John Lilic, een ontwikkelaar bij ConsenSys, zei het volgende over de stijging:

“Er zijn slechts 35 landen met een bevolking van meer dan 40 miljoen mensen. Er zijn nu 40 miljoen ETH-wallets. ETH wordt nu op grotere schaal gebruikt dan 80% van de landen over de hele wereld. 

De toename van het aantal Ethereum-adressen geeft aan dat de tokens gelijkmatiger wordt verdeeld onder particuliere en institutionele beleggers. Hierdoor neemt de invloed van whales op de markt af. Het laat ook zien dat meer investeerders over het algemeen ETH proberen te verkrijgen vóór de release van Ethereum 2.0 om in de loop van de tijd in aanmerking te komen voor het staken en het verdienen van beloningen, waarvoor 32 ETH tokens vereist zijn.

Ethereum staken is zeer aantrekkelijk

Wanneer het Ethereum 2.0 netwerk live is, kunnen gebruikers dus gaan staken om beloningen te ontvangen. Het inzetten van 32 ETH zal resulteren in een beloning van 4,6% tot 10,3%, vertelt Collin Myers. Echter is het zo dat je als staker niet meer dan 32 tokens kan staken. Er is namelijk een limiet opgelegd. BitMEX Research schreef in zijn rapport over Ethereum 2.0:

“Als er meer dan 32 ETH gestaked worden, ontvangt de staker geen voordelen van deze extra munten en als er minder dan 32 ETH wordt verzonden, wordt de staker niet geactiveerd. Om ETH in Eth2 over te dragen, moet je het daarom in batches van 32 munten doen. Elke batch van 32 ETH kan een afzonderlijk inzetmiddel zijn. ”

De beloningen die stakers kunnen verdienen met 32 ETH, wat op het moment van schrijven ongeveer $6.500 waard is, hebben de vraag naar ETH de afgelopen maanden aanzienlijk doen stijgen. Het stakingsysteem is namelijk aantrekkelijk voor zowel particuliere beleggers als institutionele instellingen. In het afgelopen jaar zag de Grayscale Ethereum Trust haar beheerde activa groeien van $11,7 miljoen naar $276,5 miljoen.

Aangezien institutionele instellingen voornamelijk de Grayscale Ethereum Trust gebruiken om in Ether te investeren in een strikt gereguleerd ecosysteem, suggereert dit een stijgende institutionele vraag naar ETH. De gedecentraliseerde financiële investeerder, bekend als Arthur, tweette:

“@GrayscaleInvest [Grayscale] Ethereum Trust heeft zijn AUM verhoogd van $ 11,7 miljoen naar $ 276,5 miljoen, een stijging van 23,6x ondanks een lagere ETH-prijs. Inwisselen is nu niet mogelijk voor dit product, dus het enige pad is ook opwaarts. ”

 


Het netwerk gebruik blijft groeien

Tot slot beschrijven we nog een laatste positieve factor. Gegevens van Etherscan.io laten namelijk zien dat het totale gasverbruik op Ethereum een recordhoogte heeft bereikt. Dit suggereert dat het niveau van gebruikersactiviteit op het Ethereum blockchain-netwerk stijgt in afwachting van Ethereum 2.0.

Gas is een token dat wordt gebruikt om het Ethereum-netwerk van ‘stroom’ te voorzien. Om smartcontract gegevens of betalingen over te dragen, moeten gebruikers een vergoeding betalen in de vorm van gas. Zo hebben gedecentraliseerde applicaties die op Ethereum draaien en smart contracten gebruiken gas nodig om het blockchain-netwerk de informatie te laten verwerken.

Het totale dagelijkse gasverbruik bereikte op 23 mei 61 miljard, het dubbele van januari 2019. De Ethereum koers is sindsdien bijna verdubbeld, wat een gezonde hersteltrend voor ETH laat zien. Zolang veel gebruikers het Ethereum-netwerk gebruiken en gas betalen om informatie te verwerken, zal dat de update van PoW naar PoS soepel laten verlopen.(zo zei Gnosis-productontwikkelaar Eric Conner)

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!