Eerste Burger King winkels in Venezuela accepteren bitcoin

Cryptonews

Eerste Burger King winkels in Venezuela accepteren bitcoin

De fastfoodketen van Burger King is een partnerschap aangegaan waarmee betalingen in cryptocurrencies in Venezuela kunnen worden ontvangen.

 

 

Inwoners van het land die in de grotere Caracas-regio wonen, kunnen betalen met Bitcoin , Ethereum , BNB , Litecoin , Dash en Tether .

 

 

De samenwerking vertegenwoordigt een nieuwe use case in het Latijns-Amerikaanse land en werd gevierd door prominente figuren in de cryptocurrency-ruimte.

Betaal hamburger met Bitcoin, Ethereum, BNB

De meest recente aankondiging betreft in eerste instantie slechts één winkel in Caracas, die zich in het winkelcentrum Sambil bevindt.
De aankondiging omvat echter uitbreiding van het commerciële partnerschap naar 40 Burger King-winkels in het hele land. Eminente leden van crypo-ruimte hebben hun enthousiasme voor dit partnerschap uitgesproken. zei Ryan Taylor, CEO van Dash Core:  
We zijn verheugd om samen te werken met Cryptobuyer om het Dash-ecosysteem verder te laten groeien en Burger King en zijn klanten te bedienen.
De CEO van de cryptocurrency-uitwisseling Binance Changpeng Zhao was ook enthousiast over de samenwerking en benadrukte het belang van het partnerschap.

Cryptobuyer is een betaalplatform gevestigd in Panama dat een belangrijke positie inneemt bij de werking van geldautomaten met cryptocurrencies.

 

 

Jorge Farias, CEO van Cryptobuyer, sprak over de economische situatie in Venezuela en hoe het land een ideale situatie presenteert voor het gebruik van use cases die als alternatief dienen voor het traditionele financiële systeem:

 

Venezuela presenteert een combinatie van situaties waardoor het een ideaal terrein is voor de inzet van echte cryptocurrency-oplossingen, zoals hyperinflatie, gebrek aan liquiditeit, verslechtering van bank- en communicatie-infrastructuren. Deze factoren, gecombineerd met het overheidsinitiatief om cryptocurrencies als betaalmiddel te gebruiken, zullen het gebruik en de acceptatie van deze geavanceerde technologieën stimuleren, en we zijn er echt trots op deze leiding te kunnen nemen.

 


 

De aankondigingen zijn echter nog niet uitgekomen. In het verleden hebben andere fastfoodketens zich ook verplicht tot het implementeren van betaalmethoden in cryptocurrencies en deze initiatieven zijn mislukt.

 

 

 

 

 

Onze complace anunciar nuestra alianza comercial con @BurgerKingVE . Van hoy podrás comer como un rey ya tu manera pagando con #bitcoin #dash #litecoin #ethereum $ BNB y #tether .

Beschikbaar op CC Sambil #Caracas #Venezuela @ 30Dic #FelizLunes pic.twitter.com/wOreB9wDPM

– Cryptobuyer (@cryptobuyer) 30 december 2019

 

 

 

De voorkeur van de Venezolanen voor Bitcoin in plaats van Petro

De verklaring van de CEO van de cryptokoper is belangrijk om het specifieke geval van Venezuela te begrijpen.
Dit Zuid-Amerikaanse land maakt al enkele jaren een zware economische recessie door die de commerciële activiteiten heeft beïnvloed.
Naast de gevolgen van een slecht economisch beleid, lijdt het land onder andere onder hyperinflatie en een verlies aan koopkracht.
Venezolanen hebben hun toevlucht moeten nemen tot haalbare alternatieven die het vertrouwen, de transparantie en de vrijheid bieden die de overheid niet biedt.

Dit is de reden waarom Venezuela nieuwe records blijft vestigen voor de handel met Bitcoin op peer-to-peer platforms zoals LocalBitcoins. In de laatste weken van december steeg het handelsvolume van BTC met 15%, of ongeveer $ 24 miljoen.

 

 

De digitale munt, Petro, gelanceerd door de overheid had niet het gewenste effect door de lokale autoriteiten. In plaats van een alternatief te zijn om de economische crisis te beheersen, is het een hulpmiddel voor staatstoezicht en -controle geworden.

 

 

Venezolanen blijven bitcoins verkiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!