bitcoin zelfde eigenschappen als fiat geld ?

Cryptonews

bitcoin zelfde eigenschappen als fiat geld ?

Een beslissing van de rechtbank van koophandel van Nanterre in Frankrijk verklaart Bitcoin een waardevol, fungibel actief, vergelijkbaar met fiat-geld. 

 

 

De verwachting is dat de beslissing Bitcoin- transacties gemakkelijker zal maken, volgens het Franse nieuwsportaal Les Echos.

Bitcoin op weg als wettig betaalmiddel in Frankrijk

Zoals het nieuwsportaal benadrukt, is de beslissing van de Franse rechtbank ongebruikelijk en valt deze niet binnen het bereik van de “gebruikelijke rechtspraak”.

 

 

In Europa en de Verenigde Staten worden de posities van grote financiële instellingen zoals de Bank of England, de Europese Centrale Bank en de Schatkist steeds stijver .

 

Daarom heeft deze beslissing een positief signaal afgegeven voor Bitcoin en cryptocurrencies in Frankrijk.Volgens het besluit van 26 februari valt Bitcoin in de juridische categorie van fiat-geld omdat het een uitwisselbaar, fungibel en waardevol bezit is.Kramer & Levin-advocaat Hubert de Vauplane, gespecialiseerd in cryptocurrencies, legt uit (vrij vertaald):De reikwijdte van deze beslissing is aanzienlijk omdat Bitcoin als een valuta of ander financieel instrument kan worden behandeld.

 

 

Het zal daarom transacties met Bitcoin vergemakkelijken, zoals krediet- of repotransacties, die zich ontwikkelen en daarmee de liquiditeit op de crypto-elektronische valutamarkt bevorderen.

De Franse rechtbank publiceerde de beslissing na een juridisch geschil tussen de Paymium-beurs en de investeringsmaatschappij BitSpread. 

 

 

In 2014 heeft de beurs van het bedrijf een bedrag van BTC 1.000 geleend. De rechtbank moet bepalen wat er zou gebeuren met de Bitcoin harde vorklening die leidde tot de oprichting van Bitcoin Cash .

 

 

Hoewel deze beslissing positief is voor Bitcoin en de handel in Frankrijk, volgt het land de lijn van de Europese Centrale Bank, die voornemens is de regelgeving aan te scherpen. 

 

 

De financiële instelling heeft Bitcoin niet als een valuta erkend en haar voorzitter, Christine Lagarde, zei dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft. 

 

 

Deze lijn wordt gedeeld door de aangewezen gouverneur van de Bank of England.

 

 

De vertegenwoordiger van de bank beschreef ook dat Bitcoin niet als valuta werd gekwalificeerd. Hij gaf zelfs een waarschuwing aan alle Bitcoin-investeerders. 

 

 

Wanneer hij op 16 maart aantreedt, zal de Bank of England naar verwachting strengere maatregelen aankondigen om de cryptomarkt te reguleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!