Bitcoin populair als lange termijn investering

Cryptonews

Bitcoin populair als lange termijn investering

Bitcoin vs goud, cash, aandelen, obligaties,…

Voeg je koptekst hier toe

Bitcoin (BTC) is als lange termijn investering populairder dan goud, cash of staatsobligaties, zo blijkt uit een enquête van presidentskandidaat en voormalig Congreslid Ron Paul (74).

 

 

De politicus uit Texas heeft maar liefst 650.000 volgers op Twitter, waar hij de volgende vraag stelde aan zijn community:

 

 

Stel dat een rijk persoon je $10.000 schenkt, in welke vorm wil je het ontvangen? Op moment van schrijven hebben ruim 75.000 mensen gestemd.

Bijna 60% van de stemmers kiezen voor bitcoin als een lange termijn investering in plaats van goud, staatspapieren of cash van de Fed.

 

 

Goud volgt op plek 2 met 33% van de stemmen, gevolgd door staatsobligaties en cash. Onder de enquete motiveren stemmers hun keuze.

 

 

Volgens een gebruiker is de keuze voor goud een gemakkelijke: forex schrijf je af, bitcoin is zeer volatiel en obligaties geven geen rendement, aldus deze gebruiker.

Adoptie

Bitcoin heeft op het gebied van adoptie nog een lange weg te gaan. Onder meer het Lightning Network, de secundaire laag bovenop laag één, moet het netwerk helpen opschalen. Vooralsnog is de liquiditeit van het Lightning Netwerk laag.

 

 

Ook het aantal bitcoin wallets ligt wereldwijd relatief laag als we het vergelijken met bankrekeningen of Paypal-accounts.

Het aantal blockchain wallets ligt op bijna 43 miljoen wereldwijd, zo blijkt uit cijfers van Statista. Daartoe behoren ook wallets van andere assets dan bitcoin.

 

 

Ter vergelijking: Paypal heeft ruim 100 miljoen gebruikers en van Visa circuleren er zo’n 1,1 miljard credit cards wereldwijd, aldus hetzelfde Statista.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!