Bitcoin dit jaar nog 20.000 dollar? Volgens Bloomberg wel !

Cryptonews

Bitcoin dit jaar nog 20.000 dollar? Volgens Bloomberg wel !

Bloomberg zegt dat alle tekenen erop wijzen dat Bitcoin in 2020 een grote bull run mee gaat maken. De enige vraag is of het de recordhoogte van $20.000 zal doorbreken

Grote institutionele interesse

Het laatste rapport van Bloomberg onthult dat het bedrijf verwacht dat Bitcoin de recordhoogtes van 2017 opnieuw zal testen en dat de koers zelfs kan oplopen tot $28.000.

In het rapport staat beschreven dat COVID-19 het volwassen worden van de Bitcoin heeft versneld. Dit laat zien hoe krachtig de digitale munt is ten opzichte van traditionele aandelen. Daarnaast wijst Bloomberg erop dat steeds meer institutionele beleggers, en met name Grayscale, heel veel Bitcoins opkopen.

Onze grafiek toont aan dat de Grayscale Bitcoin trust al bijna 340.000 Bitcoins beheerd, wat ongeveer 2% van het totale aanbod is. Ongeveer twee jaar geleden bezat Grayscale nog maar 1%. Ook koopt Grayscale meer dan 25% van alle nieuwe BTC’s op dit jaar.

Bitcoin koers kan stijgen naar $28k

Het rapport zegt dat “er echt iets mis moet gaan” om ervoor te zorgen dat Bitcoin niet in waarde stijgt. Ook stelt het dat Bitcoin een hoogtepunt van $20.000 zal bereiken en zelfs een nieuw hoogtepunt van $28.000 kan gaan meemaken.

 Vorig jaar lag het hoogtepunt ongeveer rond de $14.000, wat betekent dat het goed mogelijk is dat in 2020 we de koers zien verdubbelen als het binnen de recente band roteert.

 

Volgens het rapport is een andere belangrijke reden waarom de BTC koers kan stijgen de snelle groei van de stablecoin Tether (USDT). Afgelopen mei bedroeg de marktkapitalisatie 4 miljard dollar. Een jaar later werd het uitgebreid tot 10 miljard dollar. De toename van de circulatie van de stablecoin duidt op een grotere acceptatie van crypto-activa: 

Interesse in digitale links naar de dollar is de noodzaak om zonder tussenpersoon transacties te verrichten en waarde op te slaan in de reservemunt van de wereld. We kunnen niet anders dan parallellen trekken met de acceptatie van papieren valuta’s door de geschiedenis heen terwijl de wereld van vandaag snel op weg is naar digitalisering.

 

Een verdubbeling van de prijs lijkt nog ver weg, maar we hoeven nog maar 6 maanden te wachten om te zien of Bloomberg gelijk gaat krijgen en de koers zal stijgen naar een nieuw hoogtepunt.

 
 
 

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!