bitcoin 10.000 $

Cryptonews

bitcoin 10.000 $

  • Bitcoin staat op moment van schrijven (09 Feb 2020) ruim 10.000 $ en de koers steeg al sedert begin 2020 maar liefst 40%.
  • Ook werd Bitcoin (BTC) al vele malen doodverklaard, maar de cryptomunt verrees meerdere malen uit de zogenaamde ‘dood’.  Bitcoin is een volatiel beest.

Crypto handelaren verklaren het steevast als de best presterende asset van het afgelopen decennium.

 

 

Bitcoin is het goud in een ontbolsterende cryptomarkt met meer dan 5.000 cryptovaluta. Een vluchthaven in politiek en economisch stormachtige tijden. Bitcoin staat synoniem voor risico én rendement.

Zoals deze onderzoekers onlangs opmerkten: een bitcoin only portfolio leidde tot méér rendement dan een gemengd beleggingsmandje met daarin (tech) aandelen van Nasdaq en S&P 500.

 

 

Inclusief de hype cyclus van 2017 én de cryptowinter van 2018 lag het opgetelde rendement nog steeds op 293% als je op 1 januari 2017 was ingestapt en op 31 december 2019 was uitgestapt.

Bitcoin (BTC) als spaartechnologie

Voor de traditionele belegger te risicovol, voor de doorgewinterde crypto handelaar staat bitcoin inmiddels synoniem als een baken van rust in de nooit eindigende wervelwind van kleinere cryptomunten.

 

 

De afgelopen jaren is het een continue achtbaanrit geweest voor de trouwe believer in bitcoin met de nodige pieken en dalen.

 

Degenen die vasthielden aan hun investering (de ‘hodlers’) krijgen bij een fikse koersstijging gelijk.

 

 

Maar iedereen weet: een diepe daling is nooit ver weg, want het nemen van tijdelijke winst is nooit ver weg.  Niettemin liggen de ‘toppen’ van de koers steeds hoger, een gegeven waar de lange termijn belegger zich aan kan vasthouden.

Met de stock-to-flow theorie van de Nederlandse quant Plan B ligt er een extra onderlegger onder het al sterke fundament van deze asset.

 

 

We hebben er vaak over geschreven: het protocol bitcoin blijft zich gestaag en stabiel ontwikkelen als een nieuwe onderlaag voor mogelijk een nieuw financieel systeem. Dat zijn vergezichten, die nu moeilijk te staven zijn.

 

De functie van ‘protocol’ en ‘asset’ zijn de afgelopen elf jaar aangevinkt. De functie van betaalmiddel blijft een groot vraagteken en verkeert zich in de hoek van experimentele technologie.Niettemin stroomt steeds meer kapitaal naar bedrijfjes die daarmee experimenteren en ankers leggen voor betaal toekomst van onze (klein) kinderen?

Fundamentals

Daarom is het verstandig om bitcoin dagelijks te volgen en haar voortgang aan de hand van een aantal fundamentele parameters te turven.

 

 

Of het nu de rekenkracht van het netwerk is, het aantal transacties, het transactievolume, het aantal bitcoin wallets, het aantal developers dat aan het netwerk werkt: de seinen staan wat betreft op groen.

 

 

Natuurlijk zijn er ook vraagtekens te stellen, maar die begeven zich in de toekomst. Hoe ontwikkelt bitcoin zich als betaalmiddel? Kan het Lightning Network haar belofte als betaallaag waarmaken?

Hoe zit het met de miners? Kunnen zij hun business draaiende houden met alleen maar transactiefees? Weegt dat op tegen een mogelijk stijgende energieprijs om het proof-of-work systeem intact te houden?

 

 

Dat levert de nodige discussievoer op, met ieder een eigen kerkje en dominee die de wijsheid in pacht denkt te hebben.

Nieuw kapitaal?

Als we kijken wat er nú gebeurt, dan zien we voortgang. Bitcoin bewijst zich als asset namelijk de afgelopen elf jaar en het lijkt erop dat nieuw kapitaal wederom de weg naar de cryptomunt heeft gevonden.

 

 

We nemen de achtbaanrit nog even door:

  • Na de kolossale hype van 2017 met een rendement van 1300% in één jaar volgde een barre cryptowinter in 2018.
  • Op 7 maart 2018 raakte bitcoin onder de magische grens van 10.000 dollar om er pas ruim één jaar later weer bovenop te steken.
  • De absolute bodem van de afgelopen twee jaar lag bij 3.242 dollar op 14 december 2018.
  • Het voorjaar van 2019 kabbelde wat voort, maar de koers roerde vanaf mei behoorlijk zijn staart.
  • In de nacht van 20 juni op 21 juni 2019 ging de koers weer door de $10.000 dollar.
  • Toen was de honger van de bulls nog lang niet gestild, de top van 2019 lag bij $13.017. Daarna volgde een behoorlijke periode van correctie. Ook deze keer lag de bodem in december.
  • Op 17 december 2019 om precies te zijn sloot de koers op $6.640.

En 2020?

2020 begon met een openingskoers van $7.194 en dit jaar is de koers maar één keer onder de $7.000 grens gekomen. Op moment van schrijven is de koers met 40% gestegen dit jaar en volgens de nodige analisten is hiermee de bullrun nog lang niet voorbij.

En ook geldt, we gaan het meemaken wat de koers gaat doen. Er zijn namelijk diverse scenario’s mogelijk in aanloop naar de bitcoin halvening. Vorig jaar hebben we bij Litecoin gezien dat de bulls hun kruit vóór de block reward halvening hadden verschoten.

Meer weten ?

Kom naar onze discovery days. Telkenmale de 2de vrijdag v d maand in het Vandervalk Business Centrum te Antwerpen van 2000-2230 hr.

Inschrijven kan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!