6 bekendste verzinsels inzake Bitcoin

Cryptonews

6 bekendste verzinsels inzake Bitcoin

Bitcoin bestaat ondertussen 11 jaar, maar er blijven nogal wat verzinsels rond de koning der cryptocurrencies. We zetten ze speciaal voor U even op een rijtje rondom de grootste cryptomunt én blockchaintechnologie.

Een Ponzi-schema is een vorm van fraude die investeerders terugbetaalt met geld van latere investeerders in plaats van met geld uit winst. Omdat het een peer-to-peer, open-source valuta is, is er geen centrale entiteit die zo’n schema kan leiden.

1. Bitcoin & Blockchain zijn hetzelfde

Nee, dat is zeker niet waar. Het is vrij makkelijk te begrijpen waarom deze twee termen met elkaar worden verward. Bitcoin is een cryptocurrency die zowel elektronisch wordt gecreëerd als elektronisch wordt bewaard. Blockchain is op te vatten als een platform voor cryptocurrencies. Simpel verwoord: zonder blockchain bestaat de grootste cryptocurrency niet.
Digitale of virtuele valuta zijn ongereguleerd. Transacties worden in principe opgeslagen en overgedragen door gebruik te maken van een gedistribueerd grootboek op een peer-to-peer netwerk. Niemand ‘bezit’ deze valuta, het biedt een mate van anonimiteit, snelheid en geen administratieve rompslomp. Blockchain is de technologie, waarop de transactieregistratie wordt onderhouden. Betalen is één van toepassingen van bitcoin, net zoals een oppotmiddel. Blockchain is te gebruiken door élke industrie, instelling en elk individu.

2. Bitcoin verbruikt alle energie van de wereld

Dit is iets dat door een aantal mediakanalen is verspreid om de bitcoinprijs te manipuleren. Zeker, mining verbruikt veel energie. Duizenden specifieke hardware gebruiken enorme hoeveelheden stroom om nieuwe coins te maken. De reden voor het energieverbruik is niet omdat het netwerk dit vereist, maar vanwege de prijsstijging. Om complexe puzzels op te lossen, concurreren nodes die software gebruiken tegen elkaar. De computer die de puzzel oplost, krijgt bitcoins toegekend. En naarmate de prijzen stijgen, zijn er meer computers geïnstalleerd die meer rekenkracht nodig hebben om te minen.

3. Bitcoin-transacties zijn anoniem

Van anonimiteit is er sprake, maar 100% privé is het niet. Elke keer dat je een transactie maakt, wordt het adres voor altijd opgeslagen in de blockchain. Als iemand je adres aan je identiteit koppelt, dan kan elke transactie aan je worden gekoppeld. Wat maakt bitcoin anoniem? Omdat iedereen op élk moment een willekeurig bitcoin-adres kan aanmaken zonder informatie te verstrekken. En zonder dat er een transactie aan een identiteit is gekoppeld en de gegevens naar willekeurige nodes worden verzonden.

4. Bitcoin is een Ponzi-schema

Als iemand echter meerdere nodes met elkaar verbindt, kunnen de verzamelde gegevens de identiteit van de herkomst van de transactie onthullen.

5. Niemand zal nieuwe blokken generen na de laatste bitcoin is gemined.

Als een aantal van 21 miljoen bitcoins is bereikt, zijn geen nieuwe coins meer mogelijk. Het netwerk moet nog wel worden beveiligd. De stimulans voor miners kan afnemen, maar het genereren van nieuwe blokken is belangrijk om het netwerk gedistribueerde grootboek van transacties aan te bieden.

6. 40 procent van alle bitcoins worden beheerd door 1.000 mensen

Naar verluidt zou 40 procent van Bitcoins in handen is van slechts 1.000 mensen. Dit is pure speculatie. Wat we wel zeker weten, is dat er momenteel meer dan 24 miljoen Bitcoin-wallets zijn. Echter, een persoon kan honderden wallets hebben. De twee wallet die de meeste Bitcoins bevatten, zijn geïdentificeerd als de cold wallets van Bitfinex en Bittrex.

 

 

Moraal van het verhaal : geloof zo maar niet iedereen (of de pers). Laat U omringen door mensen met de juiste kennis. Beter Educatie in plaats van Speculatie : -> CryptoTrain natuurlijk, wat anders !?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!