3 redenen voor de 19% daling van de Bitcoinprijs

Cryptonews

3 redenen voor de 19% daling van de Bitcoinprijs

De Bitcoin prijs daalde tijdens de nacht van zaterdag op zondag van $10.000 naar $8.100, waardoor er voor $200 miljoen aan longs werd geliquideerd. In dit artikel lees je drie factoren die de crash hebben veroorzaakt.

$10.200 tot $10.500 is een sterk weerstandsgebied

De Bitcoin prijs daalde binnen een paar uur tijd van $10.000 naar $8.100. Daarnaast liquideerde de daling meer dan $200 miljoen aan longs. Dit had een vernietigend effect op de futures markt.

De drie belangrijkste redenen die deze Bitcoin correctie veroorzaakten waren:

  1. Een sterk meerjarig weerstandsgebied rond de $10.000.
  2. Whales die short gingen op de leverage exchange BitMEX en
  3. De extreme volatiliteit die door de halving plaatsvindt.

Sinds 2018 diende het bereik van $10.200 tot $10.500 als een historisch sterk weerstandsgebied voor de Bitcoin.

Nadat BTC de eerste keer boven de $10.500 kwam in juni 2019, leidde dit tot een snelle koersstijging naar $14.000. Dit is echter de enige keer in twee jaar tijd dat de BTC koers boven de $10.500 uitkwam. Echter, maar liefst vijf van de zes keer wist de munt niet deze grens te doorbreken en zakte de koers naar onder.

Toen we de Bitcoin prijs eergisteren een bedrag van $10.100 zagen behalen was het even spannend of de sterke weerstand doorbroken zou worden. Echter bleek de rally niet sterk genoeg en zakte de koers ineen. Dit maakte de Bitcoin kwetsbaar voor een grote correctie.


Whales verkochten veel Bitcoins

Bijna direct op het moment dat de afwijzing van $10.200 werd bevestigd, begonnen grote whales hun Bitcoins te verkopen op grote crypto exchanges.

De open interest op de grote vier derivatenbeurzen waaronder Binance Futures, BitMEX, Deribit en OKEx stortten in. De term open interest verwijst naar het totale aantal long en short contracten dat op een bepaald moment is geopend.

De snelle afname van de open interest zorgde ervoor dat de kopers op de futuresmarkt vast kwamen te zitten in hun huidige posities.

Het financieringspercentage op Bybit, Binance Futures en BitMEX bleef rond de -0,05%. Een negatief financieringspercentage wanneer de prijs van Bitcoin daalt, betekent dat de overgrote meerderheid van de markt short contracten heeft. Dat betekent dat het grootste deel van de investeerders verwacht dat de koers gaat dalen. Dit veroorzaakte in korte tijd een scherpe daling.


Enorme volatiliteit vóór de halvering

In deze periode, vlak voor de Bitcoin halving, is de handelsactiviteit op alle grote crypto exchanges aanzienlijk gestegen.

Zo zagen we een record volume in institutionele platformen als CME. Ook Deribit noteerde hun hoogste volume ooit op de Option contracten. De exchanges voor individuele beleggers, zoals Coinbase en Binance noteerde ook een enorm hoge handelsactiviteit.

Wanneer er heel veel gehandeld wordt, betekent het vaak dat de markt volatiel is en vatbaar voor correcties.

Een samenloop van een sterk weerstandsgebied, whales die veel Bitcoins verkochten en extreem hoge volumes hebben ervoor gezorgd dat de koers vandaag gedaald is.

Bedankt voor uw interesse.

Vul hier uw gegevens en vervolgens enkele vragen in om uw applicatie in te zenden. Indien toegelaten wordt u per e-mail verwittigd.

1
2
Volgende
Terug
Verzenden

CryptoTrain Nieuws

Schrijf u in voor CryptoTrain nieuws en ontvang ons GRATIS e-book!